VILAFRANCA, LABORATORY EAR 

 ARCHITECTURE SCHOOL OF REUS FOR VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Proposals of the student of the Architecture School of Reus about Vilafranca del Penedès developed during the course of Architecture Design and Urbanism V-VI are revised and edited. Students have analyzed the territory and choose a Masia, a traditional Catalan farmhouse, from the many in the town and close vicinities. They have to make a proposal to adapt the infrastructure to contemporary people requirements resulting from an anthropological study carried out by Prof Gaspar Maza.

Thus, from the setting of the working place and people requirements, the students work to regenerate the town from their particular piece and scale. A portion of the city shift is previous condition and recognize the potential for change. Through this exercise, the students were encouraged to work with the urban complexity, to comprehend the inherent association between housed, common space, public facilities and the street.

Download the catalog of the exposition.

 

Location: Reus - Vilafranca

Year: 2014

Investment: 1.500 €

Editors: Ton Salvadó, Francesc Santacana, Nuria Salvadó,

Ines de Rivera, Daniel Lorenzo

Students: Jaume Fabregat Anna Royo

Editing: Sílvia González, Josep Pijuan, Andreu Pont