top of page

Vila-Seca Oberta

Vila-Seca Oberta

2022 - 2030

Re-naturalization and connection of the surroundings of the municipal market and the future "tramcamp" park.

 

One of the main points of the project was to give principal character to nature. With the improvement of the mobilization possibilities, we wanted to enhance the connection between the pedestrian and cycling areas. Fences and other barriers were eliminated, so the main facilities and the Vila-Seca area could be reached more easily.

In our strategy, on the other hand, the area intended for vehicle parking was reduced to an area of greater intensity and use for pedestrians, at the same time new parking spaces were planned around the train station.

 

As for the Tramway, we were focusing on the acoustic solutions, as the main problem was the noise, coming from the trains driving through the area. To resolve this situation, our team designed acoustic, noise filter panels around the trains’ path.

Location: Vila-Seca, Tarragona

Budget:

Floor Area: m2

Year: 2022

Collaborators: Inés de Rivera, Núria Salvadó, Olaf Puente, GRAPH Visual Studio

SITE PLAN

PlantaPropuesta_AmbitoTrenTram

El Tram del Parc

"Green walls" to filter the noise

green walls to filter the noise
Green walls to filter the noise

"Slope" section and vegetation

El tram del parc
El Tram del Parc

Acoustic tunel panels

Acoustic tunel
Acoustic Tunel

FUTURE PROJECT

Vila-Seca Oberta - Future project by LoCa Architecture Studio

STRATEGY A

Deurbanization

Strategy A

STRATEGY B

Strategy B

Re-naturalization

STRATEGY C

Permeability

Strategy C

STRATEGY D

Coexistence mobility

Strategy D

2022  - Permeability

Permeability

2022 - Coexistence mobility

Coexistence mobility

2022 - Re-naturalization

Re Naturalization

2022 - Deurbanization

Deurbanization

2022 - Deurbanization

2030

render

2030

render

2030

render

2030

render
render
render
bottom of page