top of page

AV. CARLES BUIGAS BLUE PRINT

THE PUBLIC SPACE AND THE COMMERCE

THIRD DOCUMENT: PROPOSAL PROJECT FOR THE AV. CARLES BUIGAS

A proposal was developed to give priority to pedestrians. Thus, vehicles are only able to access if they are delivery vehicles, first-aiders or neighbours accessing parking lots. The section of the street is uniform and continuous. The axis is located 11m from the south building façade and 19 from the north building façade.

From the 8m that shops irregularly took from the building plots, 4m were kept and 4 removed. Through this strategy, the street can be widened by 8m and shop fronts renovated and unified, improving their conditions and image. At the same time, to foster a temporary occupation of the street, a new structure was added in the centre of the section to provide shade and infrastructure support for commercial activities.

 

[rum]lab + GRATET + HABITAR Grups d’investigació URV i UPC

 

Location: Salou, Spain

Floor Area: 10.500 m2

Year: 2017

Architects: Inés De Rivera, Daniel Lorenzo,

Núria Salvadó, Roger Sauquet, Alba Arboix, Nuria Ortigosa

Interns: Mireila Pla, Anna Puig

Check the related studies: Salou_AnalysisSalou_Diagnosis/Proposal

LoCa Studio Architecture Barcelona
LoCa Studio Architects Barcelona
R1703_09.png
LoCa Studio Architects Barcelona
LoCa Studio Architects Barcelona
LoCa Studio Architects Barcelona
LoCa Studio Architects Barcelona
LoCa Studio Architects Barcelona
LoCa Studio Architects Barcelona
bottom of page